top of page

MÅLA INOMHUS

Vad planerar du att måla inomhus? Ditt tak, dina väggar eller kanske till och med ditt golv? När du skall måla inne finns det flera olika områden som kräver olika tillvägagångssätt i målningen. Här finner ni tips och idéer för respektive område för att du skall kunna lyckas så bra som möjligt med ditt projekt.

lo pastel.jpg
kubel3.jpg

Måla Väggar

När det kommer till val av kulör och glans på dina väggar finns det väldigt många möjligheter. Här finner du våra mest använda produkter och vilken färg som är bra till vad.

lo pastel.jpg
trapporliten.jpg

Måla Snickerier

Glöm inte bort att måla dina snickerier när du målar dina väggarna. Det kommer ge en helt annan känsla av nymålat i ditt rum. Här finner du tips och vad du skall tänka på.

lo pastel.jpg
Måla-tak.jpg

Måla Tak

Det vanligaste är att måla dina tak vita och matta, men man behöver såklart inte följa normerna, Varför inte överraska och måla sovrumstaket i samma färg som väggarna för en mer "cosy" miljö.

lo pastel.jpg
vitt-trägolv.png

Måla Golv

När det kommer till att måla golv så behöver du en slitstark färg. Kulörer och design går att leka med hur mycket som helst. Här är det bara fantasin som sätter gränser!

Inomhusfärg för dina små och stora projekt!

 

Att välja kulör

För att förstå hur olika kulörer kommer att upplevas i just ditt rum måste du ta hänsyn till flera olika saker. Rummets väderstreck och det naturliga dagsljuset påverkar intrycket, precis som hemmets egna ljuskällor. Dagsljuset i ett rum med norrläge har kallare ljus än ett rum med söderläge, och generellt är ljuset mitt på dagen kallare än mjukt morgon- och kvällsljus.

 

Nordsjö Visualizer

Kulören på väggarna gör stor skillnad för rummets totala utseende och känsla.

Om du har svårt att välja kan appen Nordsjö Visualizer ge dig ett snabbt digitalt intryck av väggfärgen, med den kan du prova olika nyanser med mobilkameran innan du börjar måla! När du sedan har hittat rätt kulör är det bästa tipset att köpa med dig en provburk och provmåla hemma för att se att det verkligen är rätt och ser bra ut.

Nordsjö Colour Tester 

Nordsjö Colour Tester är ett smidigt verktyg med en praktisk inbyggd mini-roller och som finns i hela 49 vackra och moderna kulörer. Genom att på detta enkla sätt provmåla kulören hemma på dina egna väggar får du en bra uppfattning om slutresultatet.

Vi har valt ut en palett med 49 vackra kulörer från olika färgskalor, som passar lika bra till kök, vardagsrum och sovrum som till barnens rum. Allt från sofistikerade, sobra vita och gråskalor, mjuka pasteller och varma, harmoniska toner till mer lekfulla, starkare kulörer.

Våra inomhusfärger

Ambiance Xtramatt

Ge väggarna en djup och dämpad reflexfri yta som framhäver kulören. Otroligt matt, samtidigt som den tål repor och är lätt att torka av. Glans: Helmatt.

Ambiance Silkesmatt

Få en yta med ett matt och mjukt intryck. Väggarna ger en skimrande lyster och ett större djup. Avtorkningsbar och tålig väggfärg. Glans: Matt 7.

Perform+ Easy2Clean

Du har väl inte missat Nordsjö Perform+ Easy2Clean, det är en matt färg som går att tvätta av utan att den snygga ytan förstörs. Perfekt för väggen i hallen eller fondväggen bakom köksbordet, där slitaget ofta är stort. Glans: Matt 10

Ambiance SuperFinish

Ambiance Superfinish helmatt är en unik helmatt polyuretanförstärkt kvalitetsfärg med extremt bra utflytning och reptålighet. Färgen är avsedd för målning inomhus på dörrar, karmar, socklar samt rostskyddsgrundade plåt- och ståldetaljer. Glans helmatt och halvblank.

Ambiance Sky

Ambiance Sky är en helmatt vit takfärg för målning inomhus på puts, betong, lättbetong, gipsskivor, glasfiberväv mm. Ambiance Sky har lång öppentid som underlättar målningen och ger helmatta skäckfria tak som lyser upp och ger en jämn och fin yta

bottom of page