top of page

KAKEL/KLINKER

Idag betyder badrummet allt mer för vårt välbefinnande. Här blir du pigg och fräsch efter en uppfriskande dusch. Här kan du njuta av ett varmt bad som gör gott för både kropp och själ. Det spelar ingen roll hur snyggt ett badrum är om det inte är tätt. Anlita alltid en GVK-auktoriserad fackman för att utföra arbetet i våtrum.

Vad planerar du att göra om ditt badrum? Idag finns det mycket att välja mellan men det vanligaste är våtrumsmatta eller kakel och klinker. Våra golvläggare är certifierade enligt GVK för båda dessa. Det finns fördelar med både det ena och det andra. Våtrumsmattan är ett säkert val vid installation och betydligt billigare än att sätta kakel och klinker. det finns många designs att välja mellan men utbudet är dock mindre än kakel och klinker. Ska du istället välja kakel och klinker får du ett lyxigare känsla men det krävs också att tätskiktet under är gjort på rätt sätt. Det är som sagt även dyrare men ökar värdet på ditt hus vid eventuell försäljning.

Varför välja kakel & klinker?

När du väljer material till ditt hem står oftast kakel och klinker högst på listan. Det är vackert och tidlöst, samtidigt som det ger ett levande intryck och tar in naturkänslan i rummet. Keramik kan ge möjlighet att förverkliga dina idéer om både stil och funktion, därför väljer vi kakel och klinkar från Golvabia och Dekora.

Kakel & klinker är ett material som håller i generationer och på så vis bidrar till ett sundare miljötänk.

Kort sagt är fördelarna :

  • Tål slitage

  • Lätt att sköta

  • Ökar husets värde

  • Vackert & trendigt

  • Underhållsfritt

  • Hållbart

 

Vad är då skillnaden på kakel och klinker?

GRANITKERAMIK
Största delen av vårt sortiment är numera granitkeramik. Tekniken gör att plattorna får väldigt låg vattenabsorption - under 0,5%. Detta innebär att plattan blir frostsäker och får mycket hög hållfasthet. Med sina bra egenskaper mot slitage, är dessa plattor lämpliga för offentlig miljö med hög belastning. Tjocklek ca 8-10,5 mm.

KAKEL
Sätts på vägg inomhus. Ytan är glaserad i matt eller blankt. Tjocklek ca 5-10 mm beroende på plattans storlek.

KLINKER
Sätts på både golv och vägg, har olika slitageklasser och kan vara frostsäkra. Tjocklek ca 6,5-10,5 mm.

MOSAIK
Små plattor som sätts på nät som bildar ett ark. Lämpligt att sätta som kökskakel, fondvägg eller i duschfallet. Tjocklek ca 4 mm.

Nedan finner du våra leverantörers sortiment.

bottom of page