top of page

 

GOLVVÅRD

 

För att ett golv oavsett golvmaterial ska se fint ut i många år, är det viktigt att man rengör och sköter golvet ordentligt. Om ett trägolv inte underhålls på korrekt sätt märker man relativt snabbt att märken och

repor syns snabbare. På ett plastgolv eller ett linoleumgolv syns det inte lika snabbt att skötseln av golvet borde vara bättre. Det är därför det är enklare att sköta den här typen av golv. En grundregel oavsett golvtyp är att stoppa smutsen redan i entrén. Därför är det bäst att börja med smutsförebyggande åtgärder. Lägg ut en ordentlig avtorkningsmatta både på insidan och på utsidan av din ytterdörr om du har möjligt, så får du en effektiv smutsspärr som gör att du blir av med det mesta av salt, smuts och grus från skor på avtorkningsmattorna utanför och innanför entrédörren.

Oavsett vilket golvmaterial du har på ditt golv är den regelbundna skötseln av golvet viktig, dvs. att dammsuga och torka golvytan med en golvmopp. Det är inte bara städningen det beror på om du vill behålla ditt golv fräscht och vackert länge.

bottom of page