top of page

VINYLGOLV

Ett vinylgolv är praktiskt, tåligt, lättskött, snyggt och mjukt att stå och gå på. Golvets skyddande ytskikt gör det enkelt att hålla rent.

Vinylgolv för ett aktivt liv

Det finns många fördelar med vinylgolv, dels det stora utbudet av snygga mönster, dels de praktiska egenskaperna. Det är enkelt att hålla rent, den starka ytbehandlingen gör att smutsen inte får fäste. Perfekt i hallen och köket!

Förutom att vara enkla att hålla rena är vinylgolv även ett av marknadens tystaste golvslag. Perfekt för exempelvis barnrummet där både aktivitet och ljudvolym brukar ligga på en lite högre nivå.

Olika typer av vinylgolv

Idag finns det flera olika typer av vinylgolv, nedan listar vi de olika och berättar lite mer

Vinylclick

Vinylclick är ett slitstarkt vinylgolv i plank- och plattformat med exklusiv design. Golvet känns mjukt, är behagligt att gå på och enkelt att hålla rent. Tack vare golvets klicklåssystem går det enkelt att lägga utan lim. Det kan läggas direkt ovanpå ditt nuvarande golv, då det bara är 5-6 mm tjockt, så länge det har en plan, slät och hård yta. Det finns vinylclick med den speciella foamen redan fastklistrad på baksidan annars köper man till en tunn foam som rullas ut innan läggning av golvet.

Plastmatta

Den vanligaste golvbeläggningen i våra bostäder är fortfarande plastgolv. Detta är ingen tillfällighet. Moderna plastmattor är slitstarka och kan ha hårda eller fjädrande bärare. En plastmatta kan vara diskret enfärgade i snart sagt vilken kulör som helst och när det gäller mönster finns egentligen inga som helst begränsningar.

Det kanske bästa av allt är att plastgolv är lättstädade och så hanterligt att vem som helst kan förnya sitt hem genom att själv lägga in en ny plastmatta.

Korkvinyl

Det är uppbyggt som ett laminatgolv med mittskikt av HDF och med klickfog, men med en yta av vinyl som är både komfortabel och tålig. Det gör att det blir varmare och tystare än ett laminatgolv som har en yta av härdplast. Det är uppbyggt av noggrant utvalda komponenter, som tillsammans ger en revolutionerande kombination av komfort och tekniska egenskaper. Ett nytt material som erbjuder flera fördelar och som svarar upp mot extremt höga krav på både slitage, bulleregenskaper och attraktivt utseende.

Linoleumgolv

Ordet "linoleum" betyder linolja och anger därmed den huvudsakliga komponenten i linoleum. Linoleum är det mest miljövänliga golvmaterialet med 97 % naturliga råvaror och 71 % förnyelsebara. Linoleumgolv skyddar väl mot kyla och ljud och är slitstarkt. Vi säljer linoleumgolv både som matta och clickgolv.

Nedan hittar du våra leverantörers sortiment.

bottom of page